Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, “O Karanlık Geceyi Aydınlatan Herkese Minnettarız”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Rabi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Akşam namazını burada vatandaşlarla eda eden Başkan Mehmet Kasım Gülpınar

15 Temmuz Şehitlerini ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak “O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarız” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir dizi etkinlikler düzenlendi. Ay Yıldızlı Bayraklarla donatılan Rabia meydanında düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Program,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı Ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde devam eden etkinlikte Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua okundu.

Alanı dolduran vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla tıpkı 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi milli birlik ruhunu bir kez daha sergiledi.

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 20.zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Durmuş, Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Başsavcı Vekili Mesuthan Özdemir, Adalet komisyonu başkanı Mutalip Yakar ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN MEHMET KASIM GÜLPINAR, “ BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve gelecek nesillere de aktaracaklarını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Ülkemizde 15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen ancak halkımızın canı pahasına direnişi sayesinde püskürtülen darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye, 251 vatandaşını şehit, 2 bin 190'ını da gazi verdi. Şanlıurfa olarak o gece 5 şehit verdik. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ülkemizin bekası, milletin istiklali uğruna can veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Ülkemizin yeniden dirilişinin sembolü olan 15 Temmuz aynı zamanda milli iradenin vesayete karşı cesaretle verdiği demokrasi mücadelesinin en önemli anıdır. Şanlı tarihinin her döneminde, her türlü mücadele ve felaketlerden alnının akıyla çıkan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi de yakın tarihimizin hafızalara kazınan en büyük ihanetiyle karşı karşıya kalmıştır. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş, ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir. O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarız... Bu Minnettarlığımızın Gereği Olarak;  Anma etkinliklerimizle 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutacak ve gelecek nesillere aktaracağız. Şanlıurfa olarak o gece 5 şehit verdik. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla tarih yazanlara ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.  Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevidir... Ne 15 Temmuz'daki alçak terör saldırısının ne de o gece elde ettiğimiz muhteşem zaferin unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkemizin aydınlık geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hafızalardan hiç silinmeyecek. Öyle ki o gün yaşananlar gelecek kuşaklara da anlatılarak, birliğimizi, dirliğimizi diri tutmamızı sağlayacak bir bilinç oluşturacaktır. Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla yâd ediyor, Gazilerimize cesaretleri ve fedakârlıkları için şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin ikinci kurtuluş Bayramı olan, 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun... Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazze’de, Filistin’de İsrail’in zulmü altında şehit olan bütün kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” Sözlerine yer verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın konuşmaları, Sancak Koşusu ve Sancağın Takdimi, İlahiler Eşliğinde Semazen Gösterisi, öğrenciler tarafından okunan şiirler, Mehteran Gösterisi, Urfa Ahengi Müzik Topluluğu ve Yerel Sanatçıların Kahramanlık Türküleri Dinletisi ile devam etti.

Eklenme Tarihi: 16.07.2024 08:59

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı