Büyükşehir Zabıta’dan Fırınlarda Şok Denetim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, paydaş kurumlarla birlikte kent genelinde pide fırınları ve unlu mamul satışı yapan işyerlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde kurallara uymayan 10 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ile Maliye bünyesinde oluşturulan komisyonun aldığı karar doğrultusunda ekmek fırınlarına yönelik denetim yapıldı.

Ekmek fırınlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ekipler tarafından fırınların hamur yoğurma bölümleri ve ekmeklerin gramajları tek tek kontrol edildi. Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uymayan, eksik gramajlı ekmek satışı ile renkli kağıt bulunduran 10 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Ceza uygulanan işletmelere uyarılarda bulunan zabıta ekipleri eksikliklerin giderilmesi için uyarılarda bulundu.

Halk sağlığını ön planda tutan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, paydaş kurumlarla birlikte kent genelinde fırınlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Eklenme Tarihi: 17.07.2024 14:17