ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Zeytin Bostanası

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg taze domates 
5-6 taze biber
200 gr yeşil zeytin
½ demet maydanoz
½ demet nane
8-10 yeşil soğan
Yarım çay bardağı nar pekmezi 
Tuz

Hazırlanışı
Domateslerin kabuklarını soyulur, yeşil zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıp ufak ufak doğranır. Biber, yeşil soğan, maydanoz, çok ufak doğranılarak birbirine karıştırılır. Nar pekmezi, tuz, yarım bardak su ilave edilerek kâselere konulur. Daha çok sonbahar ortalarından itibaren yapılır. Genellikle pilavların ve kuru yemeklerin yanında yenilir.

*Urfa ağzında zeytun bostanası

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 10:26

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.