ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Yarpız* Cacığı

Malzemeler (6 Kişilik)
½ kg yarpız
3-4 diş sarımsak
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Yarpızlar ayıklanıp iyice yıkanır, suyunun süzülmesi için süzgeçte bırakılır, daha sonra ince ince doğranarak bir kâseye alınır. Sarımsakların kabukları ayıklanarak ezilir ve yarpuzun üzerine ilave edilir. Yoğurt çırpılarak kâseye dökülür, tuz ilave edilerek servis edilir.

*Yabanî nane. Urfa ağzında suyarpızı şeklinde söylenir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 10:34

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.