Kemeli Kızartma

Malzemeler (4 Kişilik)
½ kg yağsız kuşbaşı et
1 kg keme
1 yemek kaşığı dolusu sadeyağ
1 yemek kaşığı domates salçası ,
Yeterince su
Karabiber Tuz

Hazırlanışı
Suda bekletilen keme ıslanınca bıçak ucuyla dışı kazındıktan sonra bol suyla yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır. Kuşbaşı et yıkanarak tencereye konulur, yağda pembeleşince salça eklenip karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilerek iki bardak suyla iyice pişirilir. Doğranan kemeler yemeğe ilave edilir. Kemeler pişince yemekateşten alınır, servis yapılıp beyaz pilavla yenilir.

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 11:22

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.