Kızartma

Malzemeler (4 Kişilik)
1 kg kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karışık baharat
3-4 bardak su

Hazırlanışı
Et yıkanarak tencereye konulur ateşin üzerinde kendi suyunu bırakıp çekince yağ konulur ve orta büyüklükte kıyılmış soğanlar tencereye atılır. Et pembeleşinceye kadar ve daha sonra da salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Üç-dört bardak su tuz ve baharat ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Etler tamamen yumuşayınca ateşten alınarak sulu bir şekilde servis yapılır. Yeşil soğan ve beyaz pilavla birlikte yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 11:30

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.