ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Pirinç Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)
1 çay bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
5 bardak su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı
Tencereye konulan yağ iyice ısındıktan sonra salça konulup kavrulur, su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya önceden ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilerek lapa haline gelinceye kadar pişirilir. Limon suyu, tuz ve nane ilave edilerek ateşten alınıp servis yapılır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
 

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 15:54

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.