ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Püşürük Çorbası

Malzemeler (6 Kişilik)
2 bardak un
7 bardak su
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sadeyağ
Tuz

Hazırlanışı
Un, genişçe bir tepsiye serpiştirilip üzerine bir su bardağında hazırlanmış tuzlu su tanelendikten sonra tepsi, hamurlar nohut büyüklüğüne gelinceye kadar döndürülür. Bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz koyup kaynatılır, kaynayan suya hamur topakları atılıp 5 dakika kadar veya un kokusu kayboluncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tavada sadeyağ eritilip ısıtılır ısınan yağa ince doğranmış soğanlar atılarak iyice kavrulup kaynayan hamur topaklarının üzerine ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 16:15

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.