ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Sini Taraklığı

Malzemeler (4 Kişilik)
1 kg taraklık et 2-3 kırmızı biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan 1 baş sarımsak
1 çay bardağı sadeyağ Tuz ve baharat

Hazırlanışı
Etler parça parça tepsiye konulur. Domates, kırmızı biberle kuru soğan ve sarımsaklar ayıklanarak küçük küçük doğranır. Hepsi etin üstüne konularak, yağ, salça, tuz ve baharat ilave edilerek iyice yoğrulur. Üzerine bir bardak su ilave edilerek fırına gönderilir.

*Urfa ağzında ‘sinidaraklığı’ şeklinde söylenir. Sînî, farsça büyük tepsi demektir. Taraklık ise etin pirzola kısmını ifade eder

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 03.02.2017 15:53

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.