Taplama
Malzemeler (4 Kişilik)
½ kg dövülmüş mercimek unu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Daha çok evde ekmek yapılan günlerde pişirilir. Soğanların kabukları soyulup yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Bir tepsiye mercimek unu konulur, doğranmış soğan, pul biber ve yeterince tuz ilave edilerek suyla katı bir hamur yoğrulur. Merdane yardımıyla bir tabak büyüklüğünde yarım cm kalınlığında ekmek açılır. Saç üzerinde hafif ateşte iki yüzü pembeleşinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
*Mercimekunu ekmeği olarak da bilinir.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN