ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Frenkli Kebap*

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et 
2,5 kg domates
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Domatesler dörde bölünür. Her dilimin sırtı şişin bir yönüne gelmek üzere, ceviz büyüklüğünde elde toparlanan bir et ve bir domates şeklinde saplanır. Dinlenmiş ateşte dikkatle pişirilmelidir. Domatesli kebabın eti yağlı olursa pişerken dökülür. Kuru soğan, közlenmiş -tercihen kırmızı- isot ve ayranla dürüm yapılarak yenilir. Sonbaharda lezzetinin zirvesine ulaşır.

*Urfa ağzında domates'e verilen ad.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 15:29

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.