Soğanlı Kebap

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et 
3 kg ceviz büyüklüğünde soğan
Nar pekmezi

Hazırlanışı
Kuru soğanlar kabuğuyla, bir et bir soğan şeklinde saplanır, diğer kebaplar gibi pişirilir. Yenilirken soğanların kabukları soyulur. Dürüm yapılırken arasına yarım çay kaşığı nar pekmezi (ekşisi) sürülerek, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde yenilir. Patlıcan ve domates piyasadan çekildikten sonra, daha ziyade sonbahar ve kışın yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 15:30

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı