ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Pirçikli Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)
½ kg kuşbaşı et 
5 bardak pirinç
750  gr  sarı  pırçıkli 
3 büyük kuru soğan 
1,5 su bardağı yağ
2 yemek kaşığı pul biber Tuz ve baharat

Hazırlanışı
Etler kuşbaşından biraz daha küçük doğranır ve tencerede haşlanır. Havuçların kabuğu soyulup kibrit çöpü şeklinde ve uzunluğunda, soğanlar saçak şeklinde doğranır. Ayrı bir tencereye konan yağda havuçlar ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Sonra haşlanmış etler ilave edilerek biraz da onlarla çevrilir. İçine pul biber, tuz ve bol baharat atılarak diğer tencereden alınan et suyu, bir bardak pirince iki bardak su olmak üzere ilave edilir. Su iyice kaynayınca pirinç yıkanarak üzerine dökülür ve karıştırılır. Kaynara çıkınca hafif ateşte yavaş, yavaş pişirilir. Dinlenen pilav servis tabağına alınarakzeytin bostanasıyla yenilir.

*Pırçikli, Urfa ağzında havuç'a verilen isimdir. Bu pilava mığrıbî pilavda denilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 16:50

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.