Ücce

Malzemeler (5 Kişilik)
15 adet yumurta
10 adet yeşil soğan taze soğan 
1 demet maydanoz
Yeterince un
½ kaşık tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı pul biber 
1,5 su bardağı sadeyağ

Hazırlanışı
Yumurtalar bir kabın içerisine kırılarak çırpılır, içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber konularak karıştırılır ve un ilave edilir. Bu malzemeler iyice karıştırılıp yoğurt kıvamına gelince ince kıyılan taze soğanla maydanoz ilave edilir. Karışımdan küçük kepçeyle alınıp tavadaki kızgın yağa atılır, pembeleşinceye kadar kızartılıp servis tabaklarına alınır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 11:04

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.