ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Biyanbalı*

Malzemeler 
Meyan kökü 
Su

Hazırlanışı
Toplanan meyankökleri temizlenip kurutulduktan sonra tokmakla ezilip lif haline getirilir ve bir kap içerisinde suya bırakılır. Bir kaç kez tekrarlanan bir işlemle, süzülüp suyu alınan meyan kökü temiz bir çuvala konularak üzerine yeni su çekilir, üç-dört saat süreyle bekletilip elde edilen meyan özü su ilavesiyle bardaklara konulup buzlu olarak içilir.

*Biyan, meyanbitkisine Urfa'da verilen ad.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 14:23

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.