ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Menengiç Kahvesi

Malzemeler
3 fincan süt
1 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı menengiç

Hazırlanışı
Menengiçler geniş bir tavada kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavrulur. (Tıpkı kahve gibi) Sonra dibeğe konularak macun haline gelinceye kadar dövülür. Dövülme esnasında kendi yağını verir. Dibekten alınarak kavanozlarda saklanır.

Kahvenin yapılışı
Cezveye, kaç fincan yapılacaksa o kadar süt konulur. Şeker ve her fincan için bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi konulur. Kaynara çıkınca fincanlara konularak servis yapılır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 14:28

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.