Kaburga Suyu Çorbası
Malzemeler (6 Kişilik)
8 bardak kaburga suyu
1 küçük kâse didilmiş kaburga eti
3 yemek kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sade yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Tencerede kızdırılan bir kaşık yağda kavrulan unun üzerine önceden pişirilmiş olan kaburganın suyu* azar azar eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaburga etleri didilerek tencereye atılır, pişmeye yakın bir kâsede kırılan yumurta, limon suyu ile çırpılarak çorbanın terbiyesi yapılır. Bir tavada kızdırılan bir kaşık yağda pul biber ve nane kızartılıp çorbaya ilave edilerek servis yapılır. Arzu edilirse kıtır ekmek de ilave edilebilir.
*Bkz. Kaburga yemeğinin yapılışı
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN