ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Kurut Çorbası

Malzemeler (4 Kişilik)
250 gr kurut
1 su bardağı dövme
6 bardak su
1 çay kaşığı  nane
1 çay kaşığı pul  biber
1,5 yemek kaşığı sadeyağ

Hazırlanışı
Kurut geceden iki bardak suda; iyice yıkanan dövme ise bir tencerede üç-dört bardak suyla ıslatılır. Ertesi gün dövmeler tencereden iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kurutlar ezilerek ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır,pişen dövmenin üzerine boşaltılıp kaynatıldıktan sonra çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir, kâseye boşaltılır. Kurut tuzlu olduğundan tuza ihtiyaç olmaz. Arzu edilirse üzerine yağda dağlanmış nane pul biber dökülebilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 15:43

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.