Mercimek Çorbası
Malzemeler (5 Kişilik)
2 su bardağı mercimek
4 bardak su
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Yıkanan mercimekler bir tencereye konulur. Su ve yarım yemek kaşığı yağ ilavesiyle eriyinceye kadar kadar pişirildikten sonra tuz eklenerek bir taşım kaynatılır. Servis tabağına alınır. İki kaşık yağ ya çorba içinde eritilir ya da dağlanarak üzerine döküldükten sonra servis yapılır.
*Mercimek çorbasına Urfa’da ‘sarışorba’ da denilir. Şorba sözcüğü Farsça Şur-bâ (Şur : Tuzlu / bâ : Aş)’dan bozmadır.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN