Mahluta
Malzemeler (4 Kişilik)
250 gr kurut
1 su bardağı dövme 6 bardak su
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
Hazırlanışı
Yıkanan mercimekler tencereye konulup bulgur ve su ilavesiyle mercimek çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Soğanlar ayıklanıp ufak ufak doğrandıktan sonra bir tavada ısıtılan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.
*Urfa ağzında ‘malhuta’. Mahluta, Arapça katışık, karışık anlamına gelir ve bulgur karıştırılan mercimek çorbasına denir. Metateze uğrayarak Urfa ağzında malhuta şeklini almıştır.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN