ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Mahluta

Malzemeler (4 Kişilik)
250 gr kurut
1 su bardağı dövme 6 bardak su
1 çay kaşığı  nane
1 çay kaşığı pul  biber
1,5 yemek kaşığı sadeyağ

Hazırlanışı
Yıkanan mercimekler tencereye konulup bulgur ve su ilavesiyle mercimek çorbası kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Soğanlar ayıklanıp ufak ufak doğrandıktan sonra bir tavada ısıtılan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.

*Urfa ağzında ‘malhuta’. Mahluta, Arapça katışık, karışık anlamına gelir ve bulgur karıştırılan mercimek çorbasına denir. Metateze uğrayarak Urfa ağzında malhuta şeklini almıştır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 03.02.2017 16:24

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.