Firik

Malzemeler (4 Kişilik)
2 su bardağı firik 
4 bardak su
½ su bardağı sadeyağ 
1 çay kaşığı karabiber Tuz

Hazırlanışı
Tencereye yağ konulup ısıtılır. Ayıklanıp yıkanan firik içine dökülerek biraz kavrulur, üzerine dört bardak su ilave edilir. Tuz, karabiber konularak pişirilip dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır. Koruk salatası veya bostanayla yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 16:38

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.