Etli Nohutlu Bulgur Aşı

Malzemeler (6 Kişilik)
½ kg kuşbaşı yağsız et 
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ev şehriyesi
2 su bardağı pilavlık bulgur 
1 su bardağı sadeyağ
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Geceden ıslatılan nohut bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et bir tencereye konularak kendi suyunu verip çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan ete salça ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine bulgur ve şehriye dökülerek kaynara bırakılır. Kaynayınca tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılıp demlenmeye bırakılır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 16:40

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.