İç Pilav

Malzemeler (4 Kişilik)
½ kg pirinç
1 adet kuzu ciğeri
½ su bardağı sadeyağ
1 adet büyük boy kuru soğan 
1 paket çam fıstığı  (snober)
1 paket kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karışık baharat 
1 litre su
Tuz

Hazırlanışı
Tencereye yağ boşaltılıp ateşe konulur. Isınan yağa atılan çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavrulup bir tabağa alınır. Aynı tencereye saçak doğanmış soğanlar ve küçük doğranmış ciğerler atılarak pembeleştirilir. Pirinçler yıkanıp tencereye alınır, kavrulur. Su ilave edilip kuş üzümü, baharat ve tuz konularak kısık ateşte pişirilir. Ateşin altını kapatmaya yakın çam fıstıkları ilave edilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır, bostanayla yenir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 16:44

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.