İsot Reçeli*

Malzemeler
1 torba kırmızı Urfa isodu 
1 su bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı
Biberler yıkanıp tohumlarından ayrılarak üç-dört parçaya ayrılır. Kıyma makinesinde et gibi çekilerek geniş tepsilere konularak suyunu çekmek üzere güneşe bırakılır. Sabah- öğlen-akşam olmak üzere günde en az 3 defa karıştırılıp suyunu çektikçe birbirine boşaltılarak tepsi sayısı azaltılır. Tamamen suyunu çekince diğer malzemeler de eklenerek iyice karıştırılır. Bir gün de malzemeler birbirine iyi karışması için güneşte bekletilip daha sonra cam kavanozlara konularak serin yerlerde saklanır.
 

*Urfa ağzında biber salçası

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 11:32

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.