ŞANLIURFABÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Çekçek

Malzemeler 
Şirelik üzüm 
Buğday nişastası
Un

Hazırlanışı
Nişasta oranı biraz fazla olacak şekilde sucuk bulamacı gibi hazırlanır. İki saat süreyle kaynatıldıktan sonra kenar yüksekliği beş-altı cm olan tepsilere dökülür. Yedi-sekiz saat sonra dilimlenip temiz bezlerin üzerine dizilir iki gün boyunca ters/yüz edilerek çevrilir, kuruyunca nişasta serpilerek bez torbalarda saklanır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 11:40

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanır. Daha fazla bilgi için çerez politikamızı okuyun.