Başkan Gülpınar, ‘’Şanlıurfa’yı Yatırım Kaynağı Haline Getireceğiz’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’yı yatırım kaynağı

haline getireceklerini söyledi.

Yapı İnşaat ve Dekorasyon sektörünün öncü sektör temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Önal, İnşaat sektörü temsilcileri ile çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

VALİ ŞILDAK, “ÇOK ETKİLİ TEDBİRLER ALDIK”

Deprem sonrası devletin inşaat sektöründe titiz bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ‘’Ülkemiz 99 depreminden sonra 6 Şubat'taki hakikaten çok sınırları aşan ve dünyada emsali görülmemiş bu felaketi yaşadıktan sonra artık çok etkili tedbirler aldık. Gerek yasal anlamda gerekse uygulama konusunda titizlik gösteriyoruz.  Devlet kurumlarımız bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor’’ diye konuştu.

BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’FUARLAR BİR ŞEHRİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKI SUNAR’’

Fuarların kentlerin gelişmesine önemli katkılar sağladığını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, ‘’Fuara 80 firma, 50 stant ve yaklaşık 200'e yakın marka ile katılım sağlandı. Yapı yalıtım, dekorasyon, mimarlık, peyzaj, güvenlik, boya ve elektrik alanında birçok sektörün bir araya geldiği inşaat yapı dekorasyonu fuarı, şehrimiz, ülkemiz ve katılım sağlayan tüm paydaşlar için hayırlara vesile olsun. Günümüzde tüm sektörlerde meydana gelen yeni gelişmeler ve pazarlardaki yeni ihtiyaçlar rekabetin de artmasına sebep olmaktadır. Bugün yalnızca yüksek kalitede üretilen ürünlerin pazara sunulması, satış yapabilmesi veya iş hayatında başarıyı yakalayabilmesi için yeterli olmamaktadır. Çünkü günümüz şartlarında tüketiciler aynı ürünün farklı kalite fiyat ve tasarımlarıyla karşılaşmakta ve farklı seçenekler arasında tercih yapma şansına sahip olmaktadır. Fuarlar; alışverişin, işbirliği bağlantıların temellerinin atıldığı, yenilikçi yaklaşımların ve yeni ürünlerin tüketici ile ilk defa buluştuğu çok önemli etkinliklerdir’’ diye konuştu.

BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’İNŞAAT SEKTÖRÜ, ŞEHRİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAR’’

İnşaat sektörünün şehirlerin gelişmesine ve ekonomik alanda büyümeye katkı sağladığını ifade eden Başkan Gülpınar, ‘Özellikle son yıllarda büyük bir hızla gelişen inşaat sektörümüz var. Ekonominin lokomotifi olarak, hem ülkemiz için hem şehrimiz için ekonomik güce katkıda bulunan sektörlerin başında gelmektedir. İnşaat sektörü sadece binaların yükseldiği bir sektör değil, aynı zamanda toplumların gelişimine ve ilerlemesine de katkı sağlayacak çok önemli bir meslek alanıdır’’ dedi.

BAŞKAN GÜLPINAR, ‘’JEOLOJİ MÜHENDİSİLERİNE YER VERECEĞİZ’’

1999 ve 6 Şubat depreminin ardından Jeoloji mühendislerinin belediyeler için önemli olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Jeoloji Mühendislerine yer vereceklerinin altını çizen Başkan Gülpınar, ‘’İnşaat sektörü bizim için çok önemlidir. Tabii son dönemlerde depremden sonra özellikle bu konu daha da ehemmiyet kazandı. Artık dayanıklılık, sağlamlık ve estetik çok önemli, Bunlar açısından da bu sektörler çok büyük önem arz ediyor. Biz özellikle jeoloji mühendisliğinden istifade etmek açısından dairelerimizde daha fazla istihdam yoluna da gideceğiz. Çünkü artık sağlamlık da çok büyük önem arz ediyor. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir inşa etmek temel gayemiz olacak.” İfadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİ, “’İNŞAAT SEKTÖRÜ ŞANLIURFA İÇİN ÖNEMLİ BİR SEKTÖR”

İnşaat sektörünün Şanlıurfa ekonomisi için önemli bir güç olduğunun altını çizen Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise ‘’İnşaat sektörü gerçekten Şanlıurfa için önemli bir sektör. İlimiz ve ülkemiz açısından baktığımızda GAP’ın Şanlıurfa’ya vermiş olduğu hayat neticesinde, ekonomik güç neticesinde Şanlıurfa sürekli büyüyor, göç alıyor, nüfusu artıyor. Nüfusu arttığında da  nüfusun barınmaya olan ihtiyacı artmış oluyor. Dolayısıyla da bu barınma ihtiyacı Şanlıurfa’da inşaat sektörünün her dönem canlı olmasını sağlıyor’’ diye konuştu.

ÖNAL, “İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR”

Binlerce kişinin inşaat sektöründe istihdam edildiğine dikkat çeken İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Önal, ‘’İnşaat sektörü Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da önemli bir sektördür. Şu an itibariyle Şanlıurfa’da inşaatlarda yaklaşık 40 bin civarında kardeşimiz evine ekmek götürüyor. Bunu aileleriyle birlikte hesapladığımızda bu sayı 100 bin nüfusa tekabül ediyor’’ sözlerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Fuarın açılış kurdelesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve protokol üyeleri tarafından kesildi.  Protokol üyeleri açılışın ardından fuar merkezinde kurulan stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı