Büyükşehir Lıvıng Lab Ekibi Şanlıurfa’ya Ödüllerle Dönüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri sonucu Şanlıurfa’ya kazandırılan Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi bu yıl 3.’sü düzenlenen

İnegöl Ulusal Teknoloji Festivalinden ödüllerle dönüyor.

İnegöl Belediyesi'nin 2019 yılında başlattığı belediyeler arasında ve bu yıl 3.’sü düzenlenen Ulusal Teknoloji Festivali İnegöl Kültür Parkı'nda başladı. 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde 61 ilden yaklaşık 5 bin proje dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Bin 500 gencin projeleri ile katıldığı festivalde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezindeki kurs ve eğitimlerden yararlanan gençler Şanlıurfa’ya ödüllerle dönüyor.

Büyük ödülün 125 Bin TL olduğu festivalde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2 üçüncülük ödülü ile adından söz ettirdi. Gençlerin ürettikleri yeni teknoloji ürünlerini sergilemeleri, hünerlerini göstermeleri açısından son derece önemli olan İnegöl Teknoloji Festivali bugün sona eriyor.

İnegöl Teknoloji Festivali’nde 10 ayrı kategoride olmak üzere; Drone, Robot, Mini Roket, Model Uçak, Crawler, Eğitim Teknolojileri, Çevre ve Atık Yönetimi Teknolojileri, Hizmet Uygulamaları Teknolojileri, Turizm Teknolojileri ve Kâğıt Uçak gibi yarışmalar düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, festivalde Eğitim teknolojileri Yarışması Ortaokul kategorisinde, Çevre Ve Atık Yönetimi Yarışması Lise Kategorisinde, Topluma Hizmet Uygulamaları Teknolojileri Yarışması Lise kategorisinde çeşitli dereceler elde etti. Yarışmanın son günü olan bugün de Göbeklitepe ile ilgili bir çalışmadan ödül gelmesi bekleniyor.

Eklenme Tarihi: 19.09.2022 08:10

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı